waskemeer.nl

Vacature DES Bestuurslid

Nieuwe bestuursleden gezocht!

Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan zaken die het hele dorp aan het hart gaan? En maak jij je graag sterk voor het dorp? Dan zoeken wij jou! Plaatselijk Belang Waskemeer Door Eendracht Sterk is namelijk weer op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Wat doet Plaatselijk Belang?
Als Plaatselijk Belang maken we ons bij de gemeente sterk voor de inwoners van Waskemeer. We vertegenwoordigen hierin het belang van onze leden. We houden ons bezig met voorzieningen op diverse gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de pannakooi, feestverlichting en andere zaken die je in Waskemeer ziet. Wij regelen hiervoor de financiën via subsidies en zorgen ervoor dat het geplaatst wordt in het dorp. Daarnaast praten we regelmatig met de gemeente Ooststellingwerf om mee te denken. Denk bijvoorbeeld aan de Omgevingsvisie, de totstandkoming van een burgerpanel, de verkeersveiligheid en de Dorpsgesprekken. Momenteel zijn wij met een werkgroep Groener Waskemeer druk bezig met het vergroenen.

Als bestuurslid heb je rechtstreeks invloed op zaken die je in het dorp ziet. Dus als je iets wilt veranderen in het dorp, of juist iets wil behouden, dan zit je bij Plaatselijk Belang op de goede plek.

Wie zoeken wij?
Specifieke eigenschappen zijn er niet. Het allerbelangrijkste is dat je hart voor Waskemeer hebt. Jong of oud, man of vrouw, iedereen is welkom. Hoe diverser, hoe beter. Het is wel handig dat je een beetje digitaal vaardig bent, want onze vergaderingen verlopen momenteel digitaal en we bespreken ook veel via de app. We vergaderen 9 keer per jaar: iedere tweede woensdag van de maand van september tot en met juni.

Wie zijn wij?
Op dit moment wordt het bestuur gevormd door Gerbert ten Hoor (vz), Karin Tersmette, Jan Tabak (pm), Albert Grootenhuis en Rinze Sikma.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Of wil je eens aansluiten bij een vergadering om te kijken hoe dat is? Stuur een mailtje naar ons, via des.waskemeer@gmail.com. Je bent van harte welkom!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://waskemeer.nl/vacature-des-bestuurslid/