Piramide-certificaat voor pedagogisch medewerkers Scala en Flexkidz

Piramide-certificaat voor pedagogisch medewerkers Scala en Flexkidz

nov 18, 2019 Nieuws by PB Waskemeer

Woensdag 13 november kregen pedagogisch medewerkers van Stichting Scala en Flexkidz hun Piramide certificaat uit handen van Bert van Riezen, beleidsadviseur Lokaal Onderwijsbeleid in Ooststellingwerf. De pedagogisch medewerkers volgden ruim een jaar lang de training Piramide door Mariëtte Bakker, Piramidetrainer van Stichting Scala.

Boven: Mariëtte Bakker, Joyce Terpstra – Druyf, Rianne Tillema, Monica van
Zadelhoff, Klaske Sikma, Lisa de Jong, Daphne Idzinga, Bert van Riezen
Onder: Silvia Bosgraaf, Berdina van den Boog, Daniëlle Buurmans

Piramide-methode

Op alle peuterspeelgroepen in de gemeente Ooststellingwerf wordt met de Piramide- methode gewerkt. Piramide is een VVE-methode, heeft een pedagogische basis en stimuleert de ontwikkeling van kinderen. Voor peuters staat spel en spelen centraal in de Piramide-methode. Alle ontwikkelingsgebieden van het jonge kind komen aan de hand van verschillende thema´s aan de orde tijdens deze training.

Binnen Piramide is er sprake van een doorgaande lijn van kinderopvang en peuterspeelgroep naar de basisschool. De cursisten die hun certificaat kregen, zijn werkzaam op kinderdagverblijf Flexkidz in Oosterwolde, Appelscha en Waskemeer en peuterspeelgroepen in Oosterwolde en Donkerbroek.