Gratis fietsroute e-book ‘De Turfroute’

Met het e-book ‘De Turfroute’ zet het Recreatieschap Drenthe, in samenwerking met Appelscha 3.0 en de gemeente Ooststellingwerf, een nieuwe vorm van fiets(knooppunten)routes voort. 

Het e-book over de Turfroute is het vijfde  in de reeks ebooks over waterwegen in en om Drenthe. De boeiende geschiedenis van de Turfroute vormt de basis van vijf nieuwe fietsroutes en een wandelroute in Nijberkoop-Oldeberkoop. Startpunt is steeds een plek aan het kanaal. Het e-book is vanaf nu gratis te downloaden via www.drenthe.nl/ebooks. Het is gemaakt voor gebruik op een tablet.

Vanaf de 17e eeuw werd het veen op grote schaal afgegraven om turf te winnen, lang de belangrijkste brandstof in ons land. Turfwinning is alleen mogelijk door het graven van kanalen voor de afwatering van het veen en het vervoer van de turf.  De Turfroute is ook ontstaan uit deze verveening. Een tocht langs het kanaal is een reis door de geschiedenis van Zuidoost-Friesland en de aangrenzende regio’s. Met het e-book komen de verhalen tot leven en dat maakt de fietsroutes extra aantrekkelijk.

Het ebook ‘De Turfroute’ is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van Appelscha 3.0, de Gemeente Ooststellingwerf en het Recreatieschap Drenthe.

Het e-book is vanaf nu gratis te downloaden via www.drenthe.nl/ebooks. Het is gemaakt voor gebruik op een tablet.