St. Scala start telefonische Welzijnslijn + posteractie

St. Scala start telefonische Welzijnslijn + posteractie

mrt 26, 2020 Nieuws by PB Waskemeer

Juist nu Nederland massaal binnen zit om het corona-gevaar in te dammen, komt het er op aan er voor elkaar te zijn. Stichting Scala wil daarbij een handje helpen en daarom wordt is er vanaf maandag 23 maart iedere werkdag van 10.00 tot 13.00 uur gestart met een telefonische Welzijnslijn (0516 – 567220). Ook kunnen mensen via de website www.samensterktegencorona.nl mensen die hulp willen bieden of juist zoeken een gratis poster bestellen.

De Welzijnslijn staat open voor mensen in Ooststellingwerf die even een praatje willen maken of hun zorgen willen uiten. Het is bedoeld voor mensen, die nu tijdens de coronacrisis (nog) minder contacten hebben en toch even een praatje willen maken. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus, maar voor een praatje over alledaagse zaken.

Raamposter-actie: Samen sterk tegen corona

Hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen is voor iedereen onduidelijk. Omdat in een onzekere tijd als deze positiviteit in de vorm van een vriendelijke daad veel kan betekenen, is het Samen Sterk Tegen Corona initiatief gestart.

Dit initiatief houdt in dat we laten zien dat we samen de strijd tegen corona aangaan, dat we er voor elkaar zijn, ofwel: samen sterk staan. Een stukje verbroedering door te laten blijken dat je klaar staat voor je buurman of buurvrouw die misschien wel wat hulp kan gebruiken. Een boodschapje, de hond uitlaten, het posten van een brief of gewoon even een beetje aanspraak.

De basis van het initiatief is een grote A3 formaat poster. Deze gratis te bestellen speciale ‘Samen Sterk Tegen Corona’ poster kent twee kanten. De ene zijde van de poster laat zien dat men hulp aanbiedt voor degenen die het nodig hebben, de andere zijde communiceert juist dat men wel wat hulp kan gebruiken. In een vak op het affiche kunnen ze hun telefoonnummer invullen zodat voorbijgangers direct contact kunnen leggen.

Via de website www.samensterktegencorona.nl kunnen mensen die hulp willen bieden of juist zoeken een gratis poster bestellen.