Middeleeuws/fantasy Festival in Appelscha

Op 14 en 15 september is het voor de tweede keer tijd voor het het Stellingen Festival op de Boerestreek in Appelscha. Deze plek wordt omgetoverd tot een middeleeuws/fantasy-plein met muziek, straattheater, kampementen met oude ambachten, boogschieten, zwaardvechten met de Ridders van Friesland, marktkramen met handwerkproducten en lekkernijen uit vroeger tijden.

In verschillende kampementen zullen ambachtslieden demonstraties geven en de bezoekers uitnodigen om het uitvoeren van deze ambachten ook zelf te ervaren. Maak kennis met de herderin en haar schapen, bekijk de potsen van de nar, vuurspuwer, goochelaar en andere vreemde snuiters, maak kennis met het Vrijstatig Volkje, luister naar de muziek van Pekel, The Assassenachs, Sidaro, dans mee, en doe mee met de kinderprogramma’s! Geniet van middeleeuwse hapjes, proef het het speciaal gebottelde Vrijstaats Bier van middeleeuws recept!
 
De toegang is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie zie: www.vrijstaatdestellingen.nl op de pagina Stellingen Festival.

Theaterdiner

Als startschot voor het Stellingen Festival zal op vrijdagavond 13 september van 18.00 – 20.00 uur een uniek theaterdiner in een tent op de Boerestreek plaatsvinden, bestaande uit een heerlijke middeleeuwse driegangen maaltijd. Dit diner wordt verzorgd door Hildenberg Catering Appelscha.
Het hierbij betrokken theatergezelschap Van Ravesteijn Theater & Events uit Leeuwarden heeft speciaal voor de Vrijstaat de Stellingen een interactief historisch theaterstuk gemaakt: ‘Het oog wil ook wat’. Dit stuk gaat over een netelige kwestie en de daarop volgende moord die zich 500 jaar geleden afspeelde in de Stellingwerven. Na het diner, rond 20.00 uur, gaat het publiek op pad in het bos en mag door kritisch de verhalen te volgen van de acht potentiële daders proberen uit te zoeken wat er aan de hand is. De ontknoping is verrassend!
 
De toegangsprijs voor het theaterdiner en het daarop volgende theaterstuk is € 42,50 per persoon. Kaartjes voor het theaterdiner kunnen besteld worden bij vrijstaatdestellingen@gmail.com. Het daarop volgende theaterstuk (van 20.00 tot 22.00 uur) kan los van het theaterdiner worden bijgewoond voor € 10.-. Kaartjes hiervoor kunnen ook ter plekke betaald worden.
 
Zowel het Stellingen Festival als het theaterdiner zijn mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Ooststellingwerf, de Provincie Fryslân en het Prins Bernhard Cultuurfonds.