Feestverlichting geopend door basisschool kinderen met Sint Maarten

Feestverlichting geopend door basisschool kinderen met Sint Maarten

nov 11, 2019 Nieuws by PB Waskemeer

Er hangt in Waskemeer nieuwe feestverlichting boven de vaart. Deze feestverlichting werd op 11 november op Sint Maarten feestelijk geopend door de kinderen van basisschool De Paadwizer.

De kinderen verzamelden zich met hun lampionnen welkom bij De Herberg, in het hart van het dorp. Voorzitter van Plaatselijk Belang ‘Door Eendracht Sterk’ Gerbert ten Hoor telde na een korte inleiding samen met de kinderen af waarna de verlichting aansprong. Vervolgens kregen de kinderen een snoepje – het was immers Sint Maarten –  en trokken ze het dorp in. Het was een vrolijke gebeurtenis.

Foto: Rens Hooyenga

Van kortsluiting naar LED

Elk jaar tijdens de feestdagen hangt er feestverlichting over de vaart in Waskemeer. De verlichting die ervoor werd gebruikt, werd inmiddels zo oud dat deze kortsluiting begon te veroorzaken. Een zeer gevaarlijk probleem voor de vrijwilligers die jaarlijks deze verlichting ophangen en opruimen. En voor de huishoudens die de elektriciteit leveren voor deze verlichting. Daarom is begin 2017 besloten deze verlichting niet meer te gaan gebruiken en nieuwe te kopen.

In maart 2019 was het budget bij elkaar en is de nieuwe feestverlichting aangeschaft. De nieuwe feestverlichting is gebaseerd op een ontwerp waarin een bokkenkop, een symbool uit het Waskemeerse dorpswapen, verwerkt is. De nieuwe feestverlichting voldoet in tegenstelling tot de oude verlichting aan de nieuwste veiligheidseisen en de overspanningen zijn uitgevoerd met LED lichtslangen.

Donaties en subsidies

De feestverlichting is gerealiseerd door Plaatselijk Belang Waskemeer en tot stand gekomen dankzij diverse donaties uit het dorp en dankzij subsidies van het Fonds Ooststellingwerf en het Iepen Mienskip Fûns.