Afvalbak bij pannakooi geplaatst

Het jaar 2018 begint voor Plaatselijk Belang DES goed!
Het heeft even tijd gekost en er zijn veel gesprekken en mailtjes aan vooraf gegaan, maar daar is dan eindelijk de graag geziene afvalbak!

Buurtbewoners van de Oude Wijk en Feikemaweg hadden al meerdere malen aan DES aangegeven dat er overlast is van zwerfafval bij de pannakooi en het bankje. Buurtbewoners waren inmiddels zelf al begonnen met het opruimen van het afval, maar dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn. DES erkende het probleem en is gelijk gaan zoeken naar een oplossing.

In eerste instantie geen afvalbak, dat is het beleid.
Dat was de uitspraak van de gemeente. Maar hoe dan verder?
Zelf één aanschaffen en legen? Het is een oplossing, maar waar leeg je het afval en wie betaalt dat?
Toch weer naar de gemeente. De gemeente gaf aan een afvalbak beschikbaar te willen stellen maar dat er zelf voor de lediging dient te worden gezorgd.

Daar zaten we weer. Wie gaat de afvalbak legen en wie betaalt dat? Na opnieuw contact te hebben gezocht met de gemeente is afgelopen maandag  op uitnodiging van DES een delegatie op bezoek geweest bij de maandelijkse bestuursvergadering. Zij kwamen met het heugelijke nieuws dat er een afvalbak geplaatst wordt en dat de gemeente ook zorgt voor het ledigen!

Hiervoor willen wij natuurlijk gemeente Ooststellingwerf hartelijk bedanken!

Nu moeten we er natuurlijk met ons allen er voor zorgen dat het afval ook direct in de afvalbak wordt gegooid en er niet naast.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Plaatselijk Belang DES