Walking dinner was groot succes!

Gisteravond vond de eerste editie van de Walking Dinner plaats. Ruim 40 personen wandelden in en om en het dorp van gerecht naar gerecht. En het was een groot succes. Hieronder een verslag van de avond.

Wat een fantastisch succes was het gisteren! Ondanks het miezerige, koude winterweer kwamen alle deelnemers zeer enthousiast binnen wandelen in de sportkantine  om aan te schuiven aan de diverse gedekte tafels.

Er werd gestart bij het dorpshuis met glühwein en warme apfelstrudel met slagroom. Na zo’n 20 minuten startte de eerste groep. Ze liepen richting De Bult naar Theo en Karina de Jong, hier werd genoten van een voorafje: tomatensoep of groentesoep met stokbrood en kruidenboter. Na zo’n half uurtje vertrok de groep van 17 man om plaats te maken voor de volgende groep van 25 man.

De tocht ging verder richting de Kreilen en de Mandewijk. Hier kwamen de deelnemers terecht bij Johan en Trienke Stuiver. Hier kon men kiezen uit maar liefst 6 verschillende soorten stamppot! De keuze was enorm, de smaak was verrukkelijk! Ook hier werd enorm genoten van al het lekkers.

De tocht ging verder…
De deelnemers kwamen weer in Waskemeer terecht.
Voor wie het eten nog even wilde laten zakken kon gekozen worden voor een blokje Kromten. Hierna werd richting de PW Janssenweg gelopen.
De deelnemers konden bij Jan en Korinne Wagenaar genieten van een toetje. Ook hier was een ruime keuze uit diverse toetjes, denk aan aarbeikwark, Monchou met kers en stracciatella. De een nog lekkerder dan de ander…

Na deze lekkernij werd het tijd om af te sluiten bij het dorpshuis. Daar rolden de bezoekers met volle magen naar binnen voor een lekker bakje koffie of thee.

De een kwam nog enthousiaster binnen dan de ander! Sterker nog, de routes en adressen voor een volgende Walking Dinner werden al uitbundig besproken door een aantal deelnemers.

Kortom, het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen enorm bedankt voor jullie deelname en inzet! Hopelijk zien we jullie weer bij de Walking Dinner ‘yn e simmer’!