waskemeer.nl

Vrijwilligers gezocht voor buurtbus

In Ooststellingwerf voorziet, naast de reguliere bus, ook de buurtbus dorpen van openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat inwoners in met name kleine dorpen mobiel blijven. Inwoners van deze dorpen kunnen bijvoorbeeld met de buurtbus van Fochteloo naar Oosterwolde om boodschappen te doen, of een bezoekje te brengen aan familie.

Op dit moment rijdt buurtbus 107 in het gebied Oosterwolde, Appelscha, Ravenswoud, Oldeberkoop en Makkinga. Door de coronamaatregelen reizen er momenteel minder reizigers met de buurtbus en zijn er zo nu en dan minder vrijwilligers beschikbaar. We zijn daarom opzoek naar nieuwe vrijwilligers die een rol willen spelen bij de buurtbusvereniging.

Via de dorpsbelangen, die zich inzetten voor de belangen van de inwoners van het dorp, de vraag om de buurtbus te promoten en zo te behouden én samen met Arriva opzoek te gaan naar vrijwilligers.

Vrijwilligers

De gemeente en Arriva zijn op zoek naar enthousiaste inwoners, die een paar uur in de week tijd en zin hebben om op de buurtbus te rijden én in het bezit zijn van een B-rijbewijs. De maximale leeftijdsgrens voor rijdende vrijwilligers is 79 jaar. De vrijwilligers worden ingezet als chauffeur van 8-persoonsbussen en rijden zo’n 1 à 2 dagen mee in de dienstregeling. Daarnaast worden ook regelmatig bestuursleden gezocht. Een buurtbusvereniging bestaat geheel uit vrijwilligers. Het werk van de buurtbusvrijwilligers is voor veel inwoners van grote waarde.

Geïnteresseerden die graag als vrijwilliger voor de buurtbusvereniging aan de slag willen gaan, kunnen hun interesse kenbaar maken door een mail met hun contactgegevens te mailen aan de buurtbus coördinator van vereniging Oostellingwerf: age.devries@live.nl.

Arriva Nederland

Permanente koppeling naar dit artikel: http://waskemeer.nl/vrijwilligers-gezocht-voor-buurtbus/