Nieuwsbericht voor PB’s en Wijkcommissies

Platform ‘Dit Is Ooststellingwerf’ helpt initiatiefnemers op weg

Graag informeren wij jullie over het nieuwe platform ‘Dit is Ooststellingwerf’. Mochten inwoners zich bij jullie melden met een maatschappelijk initiatief of vragen hebben over vrijwilligerswerk, verwijs ze dan door naar dit online initiatievenloket. Ze kunnen er alles vinden op het gebied van informatie en ondersteuning.

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze dragen bij aan sociale verbinding in wijken, buurten en dorpen. Je wil niet dat deze enthousiaste doeners afhaken, omdat ze bijvoorbeeld niet weten hoe je een subsidie kunt aanvragen, geen plek voor hun activiteit kunnen vinden of vastlopen in bestuurszaken. Voor de gemeente Ooststellingwerf en Welzijnsorganisatie Scala de reden om samen met betrokken inwoners ‘Dit is Ooststellingwerf’ op te zetten.

Ondersteuners

De website www.ditisooststellingwerf.nl  biedt een compleet overzicht aan beschikbare ondersteuners. Maken wij als dorpencoördinatoren de inwoners onder andere wegwijs in het gemeentelijke woud van regelgeving en structuren, de opbouwerkers van welzijnsorganisatie Scala ondersteunen bijvoorbeeld bij het organiseren van activiteiten. De bestuurscoaches kunnen op hun beurt helpen bij vraagstukken over aansprakelijkheid en verzekeringen.

Doeners

Naast de ondersteuners, vertellen diverse doeners op ‘Dit Is Ooststellingwerf’ hun verhaal. Door hun ervaringen te delen, hopen we andere initiatiefnemers te informeren, motiveren en inspireren. Waarom in bijvoorbeeld Haulerwijk het wiel opnieuw uitvinden, terwijl anderen je in Oldeberkoop al voorgingen? Je kunt veel leren van elkaar.

Oproepen

Het nieuwe initiatievenloket biedt ook plek aan organisaties die extra handjes kunnen gebruiken. Tevens is een overzicht van subsidies en fondsen te vinden waar je als initiatiefnemer gebruik van kunt maken. Uiteraard zijn er nog veel meer fondsen, maar we denken dus graag mee. De jaarlijkse uitreiking van de Vrijwilligersawards van de gemeente krijgt na de zomer ook een plekje op het nieuwe platform.

Het nieuwe initiatievenloket ‘Dit Is Ooststellingwerf’ is begin deze maand officieel gelanceerd. Vanaf nu kan iedereen dus terecht op www.ditisooststellingwerf.nl.

Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, we horen het graag.

Vriendelijke groet,

Marten Tel en Oscar Weehuizen

Permanente koppeling naar dit artikel: http://waskemeer.nl/nieuwsbericht-voor-pbs-en-wijkcommissies/