Nieuwe kans voor glasvezel in Waskemeer

Nieuwe kans voor glasvezel in Waskemeer

Er wordt een nieuwe actie opgezet om toch een glasvezelnetwerk voor de bewoners en bedrijven van de dorpen in Ooststellingwerf, en dus in Waskemeer, aan te leggen. Een eerdere campagne van De Fryske Mienskip op Glas (DFMopGlas) haalde in mei vorig jaar – mede door corona – niet de benodigde 35% van de inwoners die op voorhand een abonnement wilde afsluiten. Maar er bleek wel belangstelling. Daarom is er een gewijzigde opzet, met een flink financieel voordeel voor de abonnees, maar ook voor lokale verenigingen en stichtingen.

Belangrijkste wijziging: geen eigen bijdrage

DELTA Fiber heeft het belang in de samenwerking met De Fryske Mienskip op Glas volledig overgenomen. De initiatiefnemers van DFMopGlas zijn nog steeds nauw betrokken bij het project. Door deze wijziging komt de eenmalige eigen bijdrage van € 250,- voor de aansluiting en de jaarlijkse contributie van € 10,- aan de coöperatie te vervallen. De aansluiting van glasvezel is dus gratis. Dit geldt voor iedereen: bewoners die al hadden ingeschreven hoeven dit dus ook niet te betalen. De kosten om mee te doen bestaan uitsluitend nog uit de maandelijkse abonnementskosten. En die hoeven pas uiteraard pas betaald te worden wanneer de aansluiting werkend is opgeleverd. Daarnaast krijgt elke nieuwe abonnee  €25,-*.

Wat betekent dit voor Waskemeer?

In overleg met Plaatselijk Belang Waskemeer organiseert DELTA Fiber een lokale wervingsactie samen met de lokale verenigingen dorpshuis ‘t Âld leger, VV Waskemeer en SVW Waskemeer. Voor iedere nieuwe inschrijving wordt er namelijk 50 euro* evenredig verdeeld onder deze drie verenigingen. Door u aan te melden voor glasvezel, steunt u dus ook meteen deze lokale verenigingen.

Ga naar deze pagina om alles te lezen over glasvezel en hoe je jezelf hiervoor kunt aanmelden: www.waskemeer.nl/glasvezel