waskemeer.nl

Laatste kans voor glasvezel in Waskemeer

Tot 24 december heeft u de kans om zich aan te melden voor glasvezel. Wanneer 60% van de buitengebieden in de gemeente Ooststellingwerf zich aanmeldt, wordt het aangelegd. De tussenstand in Waskemeer was op 20 december 38,5 %. Dat kan hoger

Waarom glasvezel?

De vraag naar snel internet neemt steeds meer toe. De huidige koperen internetverbinding kan al deze data straks niet meer verwerken. Een probleem dus! Te denken valt aan de volgende zaken:

Huishouden

  • Steeds meer apparaten zijn aangesloten op internet. Denk niet alleen aan smartphones, tablets of laptops, maar ook aan de slimme thermostaat, beveiligingscamera’s of zelfs wasmachines. In de toekomst zal bijna ieder apparaat verbinding kunnen maken.
  • Het televisiesignaal en diensten zoals Netflix worden steeds beter en vragen daarom meer data. Zo zijn er steeds grotere en betere televisies te krijgen. Zonder glasvezel is een haarscherp signaal in de toekomst niet mogelijk, zeker niet bij meerdere schermen tegelijk.

Zorg

  • Steeds meer medische controles kunnen in de toekomst plaatsvinden via internet. Apparaatjes kunnen bijvoorbeeld data versturen naar de specialist in het ziekenhuis.
  • In de toekomst komen er steeds meer toepassingen. Denk aan: zorgrobots, of bijvoorbeeld cameramonitoring/beeldzorg, zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Bedrijven

  • Steeds meer bedrijven zijn afhankelijk van een snelle internetverbinding. Zo hebben veel boeren bijvoorbeeld apparatuur draaien waarbij de onderhoudsmonteur via internet op afstand al de nodige problemen kan oplossen.
  • Veel mensen kunnen tegenwoordig vanuit huis werken door bijvoorbeeld in te loggen op de computer op het werk. Ook het deelnemen aan vergadering via videoverbindingen is een mogelijkheid.

 

U begrijpt, een snelle internetverbinding is voor de toekomst een noodzakelijke voorziening! Het is nu of nooit, dus meldt u vóór 24 december aan bij Kabel Noord of Solcon:

Kabel Noord: https://glasvezelvankabelnoord.nl

Solcon: https://www.solcon.nl/particulier/glasvezel/

Permanente koppeling naar dit artikel: http://waskemeer.nl/laatste-kans-voor-glasvezel-in-waskemeer/