waskemeer.nl

Inloopavond dorpshuis: 29 maart vanaf 19.30 uur

Het dorpshuis heeft een nieuwe overeenkomst met de voetbal en nu die er is willen we ook een volgende fase ingaan van het dorpshuis. Daarom organiseert ’t Ald Leger een inloopavond organiseren op dinsdag 29 maart vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom, het is geheel vrijblijvend en niets is te gek!

De volgende zaken zijn erg actueel en hier willen we graag met het dorp eens over sparren:

  • Verjongen/uitbreiden/veranderen van het dorpshuis bestuur. We willen af van een ietwat traditioneel beheer die vooral bezig was met ‘beheer van de ruimtes’ naar een wat meer actievere groep waarbij het bieden van een podium voor allerlei activiteiten nog meer centraal moet komen te staan dan de rompslomp eromheen.
  • De wereld verandert, het is lastig vrijwilligers en bestuurders te werven, hoe gaan we als Waskemeer hiermee om?
  • We hebben als gevolg van eerdere verbouwing ook een laatste project aanstaande, het gaat om het vervangen van de keukeninstallaties en meer over naar energiezuinige installaties en een nieuwe buitenterras. Hiervoor zijn al subsidies toegekend en daar kunnen we samen mee aan de slag, wellicht in een apart werkgroepje, denkers en doeners zijn welkom.

Namens het bestuur van ’t Ald Leger:
Theo de Jong, Udo Kleinendorst, Rolf Stuiver, Janny v.d. Veen, Ed Buurman, Henk de Vries

Contact via Janny 06-30776188 of algemene email aldleger@gmail.com

Lees verder voor de nieuwe overeenkomst tussen het dorpshuis en de voetbal: nieuwe overeenkomst tussen dorpshuis en voetbal beklonken

Vanaf 2017 was er al een aangepaste samenwerking gestart en daarna zijn er vele mooie initiatieven ontplooid. Janny van der Veen heeft een fantastische rol gevonden als spin in het web en goed bezochte activiteiten ontplooit zoals ‘open café’ en ‘walking dinner’. De verbouwing van het dorpshuis geeft ons meer mogelijkheden voor het ontplooien van extra activiteiten die bij deze tijd passen. Om het dorpshuis nog verder toekomstbestendig te maken is in gezamenlijkheid besloten dat de gehele barexploitatie van de voetbalkantine overgaat naar de voetbalvereniging, ze zijn enorm gegroeid afgelopen jaren en zitten vol ambities en de voetbalkantine exploitatie is daar een belangrijk onderdeel van geworden om het geheel ook te financieren. Om ook onze werkzaamheden als bestuur behapbaar te houden en dorpshuis gericht te zijn is er een scheiding aangebracht in de financiën en bijbehorende werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Kortgezegd huurt de voetbalvereniging vanaf 1 januari de voetbalkantine en bijbehorende kleedkamers tegen een maandelijks bedrag en verzorgt zelfstandig op eigen conto de horeca in de voetbalkantine en achterliggende terras. De huidige kleine en grote zaal met eigen bar, Atrium en het terras naast de grote zaal, blijven in beheer van dorpshuis en we behouden dus ook een eigen (kleinschalige) horeca exploitatie. Over de gezamenlijke ruimtes zoals keuken en toiletten zijn beheerafspraken gemaakt, voetbal zal zijn ruimtes niet onderverhuren en reserveringen/planning van activiteiten gaat altijd via de coördinator van het dorpshuis. Janny zal voor beide partijen de coördinator blijven dus in de praktijk zullen bezoekers of huurders er niet zoveel van hoeven te merken.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://waskemeer.nl/inloopavond-dorpshuis-29-maart-vanaf-19-30-uur/

1 reactie

  1. Wonderful views on that!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.