Informatie bijeenkomst 500 jaar Ooststellingwerf

Op 12 januari om 19.30 uur organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst.

In 2017 bestaat de gemeente Ooststellingwerf 500 jaar. Dat gaan we vieren. Door elkaar, voor elkaar, met elkaar. In september 2017 zetten we een maand lang onze 13 dorpen op de kop. De gemeente heeft € 95.000 beschikbaar om deze festiviteiten te financieren. Vanaf midden januari tot half februari 2017 kunt u ideeën indienen. Dat is best snel, daarom informeren wij u nu alvast. Dus mobiliseer uw vereniging, praat met buren, overleg met vrienden, zoek gelijkgestemden op en bedenk en organiseer je eigen festiviteit. De bedoeling is dat in elk dorp minimaal één festiviteit plaatsvindt.

Het subsidietraject kent een aantal stappen en voorwaarden. Op 18 januari gaat onze speciale projectwebsite waar u alle informatie kunt vinden en online uw idee kunt indienen live. Tot die tijd vindt u de belangrijkste informatie op www.ooststellingwerf.nl/500jaarooststellingwerf.

Wie kan subsidie aanvragen?

Om als inwoner een aanvraag te doen heeft u de hulp nodig van een vereniging, stichting of instelling. Het is alleen mogelijk voor deze rechtspersonen om een aanvraag te doen. Bent u geen rechtspersoon, maar heeft u wel een passend idee of initiatief? Neem dan contact op met bijvoorbeeld het plaatselijk belang van uw dorp, bewonerscommissie, de sportvereniging, oudejaarsvereniging of kerk. Als u beide enthousiast bent kunt u samen het initiatief indienen. U kunt dit ook tijdens onderstaande bijeenkomst bespreken.

Wij leggen alles uit op 12 januari

Het subsidietraject kent een aantal verschillende stappen en voorwaarden. We helpen u graag verder. Daarom organiseert de gemeente Ooststellingwerf op donderdagavond 12 januari om 19.30 uur een bijeenkomst in de raadzaal. Twijfelt u? Kom langs om de kansen voor het opzetten van een initiatief of activiteit te bespreken en vragen te stellen. En roep vooral de initiatiefnemers uit uw dorp op om ook te komen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://waskemeer.nl/informatie-bijeenkomst-500-jaar-ooststellingwerf/