Glasvezel voor iedereen in Waskemeer?

Glasvezel voor iedereen in Waskemeer?

jan 15, 2019 Nieuws by PB Waskemeer

In Ooststellingwerf krijgen 1690 gezinnen glasvezel van Kabelnoord. Dat is voor hen geweldig goed nieuws, maar het buitengebied van Ooststellingwerf telt veel meer adressen.

De dorpen, met bedrijven, scholen en haar inwoners horen er volgens DFMopGlas ook bij.

DFMopGlas wil graag dat dorpsbewoners die dat willen, een aansluiting kunnen krijgen op die toekomstbestendige digitale snelweg. Iedere inwoner krijgt immers straks te maken met vernieuwingen in de zorg, het onderwijs en de werkgelegenheid. En daar speelt een supersnelle internetverbinding een belangrijke rol in. De leefbaarheid en het comfort worden steeds meer bepaald door supersnel internet.

U kreeg van DFMopGlas enkele weken geleden al een envelop met informatie. Die informatie kunt u ook terugvinden op www.dfmopglas.nl onder het kopje Ooststellingwerf. Als herinnering sturen wij u deze brief, met op de achterzijde het intentie aanmeld formulier. Om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij uw keuze, organiseren de lokale glasvezel vrijwilligers een aantal inloopbijeenkomsten. Deze zijn:

  • Makkinga, donderdag 17 januari in dorpshuis Grietenijhûs van 18:30 tot 20:30
  • Makkinga, zaterdag 19 januari in dorpshuis Grietenijhûs van 10:00 tot 12:00
  • Haulerwijk, zaterdag 19 januari in dorpshuis De Enter van 10.00 uur tot 13.00
  • Elsloo, zaterdag 19 januari in Dorpshuis ’t Anker van 10.30 tot 13.00 of bel 06 51721829

Op www.dfmopglas.nl onder het kopje Ooststellingwerf vindt u ook alle informatie.

Waarom doen DFMopGlas en al haar vrijwilligers dit?

Een glasvezelnetwerk aanleggen kost veel geld. Het graafwerk is het duurste, dat loopt op tot 70% van de totale aanlegkosten. Daarom wil DFMopGlas graag tegelijk met Kabelnoord aanleggen, zodat we de graafkosten delen en veel kunnen besparen. Zo’n kans krijgen we niet weer.

Misschien vindt u uw huidige internet en TV goed genoeg, maar in Fryslân lopen we met deze dingen zeker niet voor op. De digitale ontwikkelingen gaan erg snel; sinds eind 2018 hebben 3 miljoen gezinnen in Nederland de beschikking over glasvezel.

Als we dit met elkaar als inwoners willen en mee gaan doen, dan kan DFMopGlas ook de scholen, verenigingen, dorpshuizen, musea etc die supersnelle glasvezel aanbieden.

Ooststellingwerf kan koploper van Fryslân worden met glasvezel voor het buitengebied én de dorpen, net zoals dat in Drenthe al gerealiseerd is.

Doe dus mee!

Vul het intentie formulier in en stuur, mail of app deze vóór 25 januari.

p.s. Heeft u de intentieovereenkomst al opgestuurd of ingeleverd, dan hoeft u nu niets te doen.

intentie overeenkomst DFM