Gemeente gaat in de middag werken op afspraak

Gemeente gaat in de middag werken op afspraak

jan 16, 2020 Nieuws by PB Waskemeer

Vanaf 1 februari 2020 werkt de gemeente Ooststellingwerf in de middag op afspraak. Hier vindt u informatie over het maken van een afspraak en kunt u zelf online een afspraak inplannen. 

Vanaf 1 februari 2020 kunt u in de middag op dinsdag, woensdag en donderdag bij Burgerzaken langskomen op afspraak. In de ochtend kunt u zonder afspraak in het gemeentehuis terecht. Ook op donderdagavond is het mogelijk om langs te komen op afspraak, naast de vrije inloop. U kunt online een afspraak maken of per telefoon via nummer 14 0516. Het is ook mogelijk om aan de balie een afspraak te maken.

Maak online een afspraak

Waarom op afspraak?

Er gekozen om in de middag alleen nog maar op afspraak te werken omdat u hierdoor minder lang hoeft te wachten en sneller geholpen kunt worden. Medewerkers hebben voldoende tijd voor uw aanvraag, ze weten waarvoor u komt en wanneer. De afhandeling van uw aanvraag verloopt hierdoor vlotter.

Hoe ziet het eruit?

De openingstijden van het gemeentehuis blijven hetzelfde. In de ochtend kunt u zonder afspraak bij het gemeentehuis terecht en in de middag met een afspraak. Voor het afhalen van een document zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kunt u ook een afspraak maken. Als u voor verschillende zaken bij Burgerzaken moet zijn, hoeft u niet meerdere afspraken in te plannen. U kunt een afspraak gebruiken voor bijvoorbeeld het aanvragen van een identiteitskaart en het ophalen van een rijbewijs. U kunt tussen 1 dag en 60 dagen van tevoren uw afspraak digitaal inplannen.

Bijzondere omstandigheden

Ook als u niet beschikt over een computer of internet kunt u een afspraak maken. Dit kan door telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 0516. Daarnaast kunt u tijdens openingstijden in het gemeentehuis zelf digitaal een afspraak plannen. Hiervoor is een computer beschikbaar gesteld. U komt dan later terug op het geplande tijdstip voor uw afspraak bij Burgerzaken.

Het kan voorkomen dat uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs op korte termijn verloopt en u niet meteen een afspraak kunt maken. Wanneer er sprake is van een noodsituatie kunt u, binnen openingstijden, contact opnemen met Burgerzaken via telefoonnummer 14 0516. Wij zullen de situatie beoordelen en als het nodig is op korte termijn een afspraak voor u maken.

Als u bezig bent met het behalen van uw rijbewijs, raden wij aan om een afspraak te maken voor het ophalen van het rijbewijs zodra u weet wanneer u moet afrijden. Bent u geslaagd voor het rijexamen, dan heeft u al een afspraak staan om uw rijbewijs aan te vragen. Mocht u helaas gezakt zijn, dan kunt u uw afspraak alsnog annuleren.

Meer informatie

https://www.ooststellingwerf.nl/afspraak