Feestverlichting boven de vaart: tweede subsidie is binnen

Plaatselijk Belang Waskemeer is druk bezig met het realiseren van nieuwe feestverlichting boven de vaart. Op dit moment is de tweede subsidie binnen! Van het Fonds Ooststellingwerf hebben we 2800 euro gekregen! 

De totale feestverlichting kost ruim 7000 euro, dus we zijn er nog niet. We hebben gelukkig donaties ontvangen en we hebben van het Iepen Mienskipsfuns 2800 euro gekregen.  En nu dus 2800 euro van Het Fonds Ooststellingwerf, dus de feestverlichting komt langzaam maar zeker dichterbij. In 2019 gaan we weer aanvraag indienen bij het Rabo Coöperatiefonds, want we mogen hier namelijk 1 keer per 3 jaar een subsidieaanvraag indienen, en in 2015 hebben we hier al gebruik van gemaakt voor de pannakooi.

Projectplan
Om de feestverlichting te realiseren en subsidies aan te vragen hebben we een uitgebreid projectplan geschreven. Met daarin de achterliggende gedachte, de begroting en natuurlijk het eindresultaat. Voor de aanschaf van verlichting hebben wij diverse partijen benaderd voor een offerte. Onze voorkeur gaat uit naar Wielsma Verlichting uit Leek. Zij hebben ons een aanbod kunnen doen van diverse overspanningen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een ontwerp waarin de bokkenkop van de Waskemeerse vlag in verwerkt is. Ook duurzaamheid is belangrijk voor ons, daarom hebben we gekozen voor LED verlichting.

We hopen dat dit straks het eindresultaat is: