Feestverlichting boven de vaart: eerste subsidie is binnen

Feestverlichting boven de vaart: eerste subsidie is binnen

sep 11, 2018 Nieuws by PB Waskemeer

Plaatselijk Belang Waskemeer is druk bezig met het realiseren van nieuwe feestverlichting boven de vaart. Op dit moment is de eerste subsidie binnen! Van het Iepen Mienskipsfuns hebben we 2800 euro gekregen! 

De totale feestverlichting kost ruim 7000 euro, dus we zijn er nog lang niet. We hebben gelukkig donaties ontvangen en we hebben ook een aanvraag ingediend bij het Rabo Cooperatiefonds, maar die hebben we helaas niet ontvangen. We mogen bij de Rabobank namelijk 1 keer per 3 jaar een subsidieaanvraag indienen, en in 2015 hebben we hier al gebruik van gemaakt voor de pannakooi. We zullen daar dus nog even op moeten wachten. Gelukkig heeft de gemeente Ooststellingwerf heeft het fonds opnieuw ingericht, dus daar gaan we ook zeker op inschrijven.

Projectplan
Om de feestverlichting te realiseren en subsidies aan te vragen hebben we een uitgebreid projectplan geschreven. Met daarin de achterliggende gedachte, de begroting en natuurlijk het eindresultaat. Voor de aanschaf van verlichting hebben wij diverse partijen benaderd voor een offerte. Onze voorkeur gaat uit naar Wielsma Verlichting uit Leek. Zij hebben ons een aanbod kunnen doen van diverse overspanningen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een ontwerp waarin de bokkenkop van de Waskemeerse vlag in verwerkt is. Ook duurzaamheid is belangrijk voor ons, daarom hebben we gekozen voor LED verlichting.

We hopen dat dit straks het eindresultaat is: