Feestelijke opening Haulewelle op 14 april

Op zaterdag 14 april opent om 11 uur burgemeester H. Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf het meest duurzame openluchtzwembad van Nederland in Haulerwijk.

Haulewelle, het openluchtzwembad van Haulerwijk, is afgelopen winter door een team van enthousiaste vrijwilligers samen met installatiebedrijf D-M- T, voorzien van de meest duurzame energievoorziening die Nederland kent in openluchtzwembaden. De renovatie heeft de hele winter
in beslag genomen en bestond uit de plaatsing van 141 zonnepanelen op het dak van de kleedruimtes, van 44 zonnecollectoren op een speciaal gebouwde constructie aan de rand van het bad en de vervanging van de gasgestookte verwarmingsketels door 5 warmtepompen.

De zonnepanelen zijn goed voor een opbrengst van 42.000 KWH en de collectoren leveren nog eens 125 KWH. Dat is ruim voldoende om het hele bad van energie te voorzien. Naast het vervangen van de technische installatie is ook de omheining helemaal vernieuwd.
De renovatie werd mogelijk dankzij subsidies van het Fonds Ooststellingwerf, RVO ISDE, EDS, Rabobank, Fonds Bercoop, Provincie en giften van de Vrienden van Haulewelle.

Iedereen is van harte uitgenodigd. Bekijk de uitnodiging: uitnodiging Haulewelle