Energiebespaarcadeaus van de gemeente

Energiebespaarcadeaus van de gemeente

dec 28, 2020 Nieuws by PB Waskemeer

De gemeente Ooststellingwerf heeft verschillende energiebespaaracties voor woningeigenaren en huurders. Het staat hieronder op een rijtje.

Woningeigenaren

U kunt aan maximaal één actie meedoen.

  • Gratis cadeaubon. De gemeente geeft 1500 cadeaubonnen weg van €40,-. Die bonnen heten bespaarkaarten. De bespaarkaart kan u besteden in Ooststellingwerf bij Praxis, Gamma, Enorm en Hubo aan producten om energie te besparen in huis. Meer informatie hierover staat op www.ooststellingwerf.nl/bespaarkaart.
  • Gratis energiescan. Een energiecoach uit Ooststellingwerf bekijkt uw woning en geeft u advies. Vanwege de coronamaatregelen bezoekt de energiecoach u digitaal. De energiecoach vertelt waar jij makkelijk energie kunt besparen. U krijgt uiteindelijk een overzichtelijk rapport. Kijk voor meer informatie op www.ooststellingwerf.nl/energiescan.

Huurders

Woont u in een huurhuis, wilt u inzicht in uw energieverbruik en zo flink besparen op uw energierekening? Doe mee aan het project ‘Goed voorbeeld doet Goed volgen’. Als u meedoet aan dit project krijgt u inzicht in uw energieverbruik en krijgt u handige tips & tricks om energie te besparen. Op de pagina www.ooststellingwerf.nl/goed-voorbeeld-doet-goed-volgen staat meer informatie over dit project.

Voor kinderen

Het Junior Energiecoach spel is een leuk en leerzaam spel van vijf weken voor kinderen (ca. 7-12 jaar) en ouders. Aan de hand van leuke filmpjes, geheime weekopdrachten, interessante weetjes en leuke spelletjes gaat het hele gezin samen praktisch en spelenderwijs aan de slag. Meer lezen en aanmelden kan op www.juniorenergiecoach.nl.