Bericht van de werkgroep verkeersveilig Waskemeer

Bericht van de werkgroep verkeersveilig Waskemeer

okt 21, 2020 Nieuws by PB Waskemeer

Beste Waskemeerders, het is al een tijd geleden dat wij het dorpsgesprek hebben gehad met de gemeente. Hierin kwam het onderwerp verkeersveiligheid op tafel. Wij hebben na een pauze de draad weer opgepakt en zijn in gesprek met de gemeente. Er gaan een paar dingen veranderen in het dorp.

Gele poppetjes

De eerste veranderingen die jullie zullen merken is dat we van de gemeente vier gele poppetjes met vlag hebben gekregen, om meer aandacht te vragen voor de snelheid van de weggebruikers. Deze willen we laten rouleren in het dorp, zodat we hopelijk de aandacht van de weggebruikers blijven behouden.

Enquête

We hebben een enquête uitgezet onder de bewoners van de Compagnonsweg over de vernieuwde weg. Helaas zijn deze uitkomsten teleurstellend. Zo wordt er nog te hard gereden en is de veiligheid van andere weggebruikers niet altijd gewaarborgd. Deze punten nemen we mee in gesprek met de gemeente.

Smiley-borden

Ook zijn we met de gemeente in gesprek over de snelheid waarmee er door het dorp gereden wordt. Er zullen smiley-borden worden geplaatst door de gemeente die meten hoeveel er te hard gereden wordt. De datum waarop de borden geplaatst worden is nog onbekend. Mochten er nog suggesties op- of aanmerkingen zijn vanuit jullie dan horen wij die graag!