waskemeer.nl

Stichting P’Optimaal

Wij zijn Stichting P’Optimaal.

Wij zijn Stichting P’Optimaal! Dit jaar organiseren we een Hardloopevenement, Pubquiz, Kids Dance met schuimparty en een Muziekfestival in het prachtige dorp Waskemeer. Voor alle inwoners van Waskemeer en de omliggende dorpen zoals de Haule, Haulerwijk, Donkerbroek, Oosterwolde, Bakkeveen en Wijnjewoude. 

Als groep enthousiaste dorpsbewoners hebben we de handen ineengeslagen om de leefbaarheid in het dorp en de omgeving te vergroten. We proberen de individualisering van de samenleving tegen te gaan en een brug te slaan tussen bewoners, ondernemers en verenigingen in de omgeving van Waskemeer. Het doel is dan ook om deze mensen met elkaar in verbinding te brengen en daarmee de sociale cohesie te vergroten. Dat doen we door middel van laagdrempelige evenement voor jong- en oud. 

We zijn gestart als een initiatief vanuit 2 bevriende vriendengroepen die de leefbaarheid in het dorp en haar omgeving positief willen beïnvloeden. Gezien de risico’s en de gerelateerde verantwoordelijkheden hebben we in 2019 besloten om het initiatief als stichting vast te leggen. Wij zijn als Stichting P’Optimaal een organisatie die probeert maatschappelijke thema’s, zoals inclusiviteit en gezondheid, te integreren met evenementen waar draagvlak voor is. Wij willen verder groeien als een platform dat de leefbaarheid en saamhorigheid  in de omgeving rondom Waskemeer  wil verhogen. Dat is de maatschappelijke bijdrage die wij als stichting P’Optimaal leveren.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://waskemeer.nl/stichting-poptimaal/