Ooststellingwervers aan de slag als energiecoach

Ooststellingwervers aan de slag als energiecoach

aug 27, 2020 Nieuws by PB Waskemeer

De gemeente Ooststellingwerf wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Dat kan de gemeente niet alleen, daar heeft ze de inwoners hard bij nodig. Daarom zijn er acties om samen met woningeigenaren een flinke stap te zetten: Thuisbesparen! Simpel energiebesparen in huis.

Woensdagavond is de eerste groep inwoners gestart met de opleiding tot vrijwillige Energiecoach. In vijf avonden worden zij klaargestoomd om bij andere Ooststellingwervers energiescans af te nemen, zodat ook zij makkelijk energie kunnen besparen.

Wethouder Fimke Hijlkema stak de cursisten een hart onder de riem: “Wat is het mooi om te zien dat de actie Thuisbesparen enthousiast ontvangen wordt door onze inwoners. Zonder de inzet van onze inwoners kunnen we ons doel niet halen. Daarom zijn we ontzettend blij met de deelname van de cursisten aan deze opleiding om energiecoach te worden. En zijn we er trots op dat we straks zo’n twintig officiële energiecoaches in onze gemeente hebben!”

Thuisbesparen

De campagne Thuisbesparen bestaat uit verschillende acties, zoals gratis bespaarboxen, opleidingen tot energiecoach, het spel Junior EnergieCoaches en team Tochtstrip. Inmiddels hebben  al meer dan 500 huiseigenaren de gratis bespaarbox aangevraagd. Hierin zitten handige hulpjes om energie te besparen in huis.

Ook kinderen doen mee!

Er is ook een speciale actie voor kinderen. Zij kunnen zich inschrijven om vijf weken lang mee te doen aan een spel om Junior EnergieCoach te worden! De informatie hiervoor krijgen leerlingen van groep 3 tot en met 8 via hun leerkracht. Ook op de website www.juniorenergiecoach.nl is meer informatie te vinden. Meedoen? Meld je voor 27 september aan.

Wilt u een gratis Energiescan van uw koopwoning?

Dat kan! Meld u nu aan op de website: www.ooststellingwerf.nl/thuisbeparen. Hier vindt u alle informatie over de Energiescan, maar ook over alle andere acties rondom Thuisbesparen.