Haak maar aan in Waskemeer (mét foto’s)

Na de oproep in de Waskemare van januari hebben er 19 mensen uit Waskemeer en omgeving aangehaakt bij het initiatief om de allergrootste gehaakte deken neer te leggen: 10.000 éénpersoonsdekens!

Haak maar aan Waskemeer
« 2 van 7 »

Wij als groep in Waskemeer hadden als doel twee dekens te maken, maar we wisten niet van ophouden. Kregen de smaak te pakken, waren enthousiast en soms zelfs fanatiek. De lapjes (granny squares)  vlogen door het dorp: leg maar in de schuur, doe maar door de brievenbus, ik ben 11 uur wel thuis, etc. Op de verzameladressen werden de lapjes dan aan elkaar gezet. De groepsapp was hierbij heel handig. Eens in de twee weken ook bij iemand thuis, waarbij het motto was: er kunnen veel makke schapen in één hok.

Thema’s
Op de haakavonden werd steeds weer een ander thema bedacht: de vlag van Waskemeer, regenboog kleuren, tinten grijs, etc. En het bleef niet alleen bij bedenken, deze dekens zijn er ook gekomen! 6 stuks maar liefst.  Via Plaatselijk Belang hebben we 100 euro subsidie gekregen, daarvan is het garen gekocht voor de regenboog en de vlag van Waskemeer. De andere zijn van restjes garen gemaakt.

De zes dekens zijn inmiddels aanbeland bij de organisatie en op 14 en 15 juli kan iedereen de grootste gehaakte deken van de wereld aanschouwen in Vijversburg in Tytsjerk.

Witte bloem
Als ‘haak maar aan’ groep gaan wij op 15 juli deze grote deken bewonderen. Onze maaksels hebben we gemerkt met een (uiteraard) gehaakte witte bloem, zodat we ze in het grote geheel misschien terug kunnen vinden.

Gezellige periode
Het doel is/was het verbinden van mensen. Ik kan wel zeggen dat dat in ons dorpje is gelukt. Het was een hele gezellige periode, waarin we elkaar (beter) hebben leren kennen, met een fantastisch resultaat. De dekens worden na afloop geschonken aan diverse goede doelen.