Glasvezel

Er is een nieuwe actie opgezet om een glasvezelnetwerk te krijgen voor de bewoners en bedrijven van de dorpen in Ooststellingwerf, en dus in Waskemeer, aan te leggen. Deze actie heeft flink financieel voordeel voor nieuwe abonnees, maar ook voor lokale verenigingen en stichtingen.

De aansluiting is gratis en u krijgt € 25,-

De aansluiting van glasvezel is gratis. Dit geldt voor iedereen: bewoners die al hadden ingeschreven hoeven dit dus ook niet te betalen. De kosten om mee te doen bestaan uitsluitend nog uit de maandelijkse abonnementskosten. En die hoeven pas uiteraard pas betaald te worden wanneer de aansluiting werkend is opgeleverd. Daarnaast krijgt elke nieuwe abonnee €25,-*.

Waskemeer krijgt glasvezel

DELTA Fiber heeft de focus op 4 deelgebieden in Ooststellingwerf. Waskemeer zit ingedeeld bij Haulerwijk en door die combinatie is de aanlegdrempel behaald: er zijn genoeg aanmeldingen dus Waskemeer krijgt glasvezel.

U kunt zich nog aanmelden via de lokale wervingsactie: samen met lokale verenigingen

In overleg met Plaatselijk Belang Waskemeer organiseert DELTA Fiber een lokale wervingsactie samen met de lokale verenigingen dorpshuis ‘t Âld leger, VV Waskemeer en SVW Waskemeer. Voor iedere nieuwe inschrijving wordt er namelijk 50 euro* evenredig verdeeld onder deze drie verenigingen. Door u aan te melden voor glasvezel, steunt u dus ook meteen deze lokale verenigingen.

Aanmelden voor glasvezel

U kunt zelf kiezen of u een Delta of een Caiway abonnement afsluit. Plaatselijk Belang Waskemeer beveelt u beiden aan, en als u zich aanmeldt, komt er 50 euro in de totale ‘pot’ die Plaatselijk Belang Waskemeer uiteindelijk verdeelt onder de drie verenigingen.

Voordelen van glasvezel

U heeft natuurlijk zelf de keuze om over te stappen naar glasvezel. Hier zitten wel een aantal voordelen aan: 

  • U bent klaar voor de toekomst. De huidige verbinding is niet berekend op ons sterk toenemende internetgebruik vooral nu we allemaal thuiswerken, glasvezel kan dat wél aan.
  • Keuzevrijheid. U kunt kiezen uit meerdere providers.
  • Gegarandeerde internetsnelheid voor zowel up- als downloaden. U krijgt wat u bestelt.
  • Het minimaal benodigde aantal inschrijvingen is verlaagd. Voor de sector Waskemeer / Haulerwijk zijn er nog 152 aanmeldingen nodig. 
  • Geen aansluitkosten. U betaalt alleen het abonnement. (Er is dus geen coöperatiebijdrage van € 250,-)
  • U krijgt als nieuwe abonnee zelf  €25,-*.
  • U steunt lokale verenigingen als u zich via bovenstaande links aanmeldt. VV Waskemeer (voetbal), SVW (volleybal) en het Dorpshuis ’t Âld leger ontvangen per inschrijving € 50,-*. De €50,- wordt evenredig verdeeld onder de drie genoemde aangewezen verenigingen/stichting. Daarom juichen wij deze actie van harte toe!
  • Let wel: wij willen u nergens toe verplichten, het is en blijft uw eigen keuze.

Online informatieavond terugkijken

Onlangs organiseerde DELTA Fiber een online informatieavond over glasvezel en het aanbod. Ook opende ze het Glasvezel Informatiepunt aan de Vaart Zuid Zijde 54A in Appelscha waar je naartoe kunt voor vragen. Heb je de online informatieavond gemist? Geen nood, je kunt deze terugkijken. Klik op deze link: https://vimeo.com/530321832/a7fdf74495
Tijdens deze presentatie van 45 minuten informeert DELTA Fiber je over de voordelen van glasvezel, de toekomstige mogelijkheden en de diverse abonnementen.

Glasvezel informatiepunt

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze voor een telecomaanbieder, abonnement of een andere vraag over glasvezel? De DELTA Fiber-adviseur verwelkomt je in het Glasvezel Informatiepunt. Dit kan op afspraak. Maak een afspraak via het nummer 06 – 38 61 29 07 of via deze link: https://www.deltafibernetwerk.nl/adviesgesprek/glasvezel-informatiepunt/

Je kunt een afspraak maken op:

  • woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur
  • zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur