Glasvezel

Er wordt een nieuwe actie opgezet om toch een glasvezelnetwerk voor de bewoners en bedrijven van de dorpen in Ooststellingwerf, en dus in Waskemeer, aan te leggen. Een eerdere campagne van De Fryske Mienskip op Glas (DFMopGlas) haalde in mei vorig jaar – mede door corona – niet de benodigde 35% van de inwoners die op voorhand een abonnement wilde afsluiten. Maar er bleek wel belangstelling. Daarom is er een gewijzigde opzet, met een flink financieel voordeel voor de abonnees, maar ook voor lokale verenigingen en stichtingen.

Belangrijkste wijziging: geen eigen bijdrage

DELTA Fiber heeft het belang in de samenwerking met De Fryske Mienskip op Glas volledig overgenomen. De initiatiefnemers van DFMopGlas zijn nog steeds nauw betrokken bij het project.

Door deze wijziging komt de eenmalige eigen bijdrage van € 250,- voor de aansluiting en de jaarlijkse contributie van € 10,- aan de coöperatie te vervallen. De aansluiting van glasvezel is dus gratis. Dit geldt voor iedereen: bewoners die al hadden ingeschreven hoeven dit dus ook niet te betalen. De kosten om mee te doen bestaan uitsluitend nog uit de maandelijkse abonnementskosten. En die hoeven pas uiteraard pas betaald te worden wanneer de aansluiting werkend is opgeleverd. Daarnaast krijgt elke nieuwe abonnee  €25,-*.

Wat betekent dit voor Waskemeer?

DELTA Fiber heeft voor de nieuwe start de focus op 4 deelgebieden in Ooststellingwerf. Waskemeer zit ingedeeld bij Haulerwijk. Waskemeer heeft in de vorige campagne al heel goed ingeschreven. Nu Waskemeer is ingedeeld met een grote kern als Haulerwijk is de aanlegdrempel naar beneden gegaan. Er zijn nog slechts 152 aanmeldingen nodig (uit Haulerwijk en Waskemeer).

Lokale wervingsactie: samen met lokale verenigingen

In overleg met Plaatselijk Belang Waskemeer organiseert DELTA Fiber een lokale wervingsactie samen met de lokale verenigingen dorpshuis ‘t Âld leger, VV Waskemeer en SVW Waskemeer. Voor iedere nieuwe inschrijving wordt er namelijk 50 euro* evenredig verdeeld onder deze drie verenigingen. Door u aan te melden voor glasvezel, steunt u dus ook meteen deze lokale verenigingen.

Hoe doet u mee?

Iedere inwoner van Waskemeer ontvangt thuis een pakket met meer informatie waarin het gebruik van glasvezel zo simpel mogelijk uitgelegd wordt. Het verhaal is veel makkelijker geworden dan een paar maanden geleden. U hoeft nog maar uit twee aanbieders te kiezen en u zit er hooguit een jaar aan vast. En…  bij voldoende aanmeldingen heeft u eind deze zomer al glasvezel en kunnen nog dit jaar de eerste aansluitingen worden geactiveerd. 

Aanmelden voor glasvezel

U kunt zelf kiezen of u een Delta of een Caiway abonnement afsluit. Plaatselijk Belang Waskemeer beveelt u beiden aan, en als u zich aanmeldt, komt er 50 euro in de totale ‘pot’ die Plaatselijk Belang Waskemeer uiteindelijk verdeelt onder de drie verenigingen.

Voordelen van glasvezel

U heeft natuurlijk zelf de keuze om over te stappen naar glasvezel. Hier zitten wel een aantal voordelen aan: 

 • U bent klaar voor de toekomst. De huidige verbinding is niet berekend op ons sterk toenemende internetgebruik vooral nu we allemaal thuiswerken, glasvezel kan dat wél aan.
 • Keuzevrijheid. U kunt kiezen uit meerdere providers.
 • Gegarandeerde internetsnelheid voor zowel up- als downloaden. U krijgt wat u bestelt.
 • Het minimaal benodigde aantal inschrijvingen is verlaagd. Voor de sector Waskemeer / Haulerwijk zijn er nog 152 aanmeldingen nodig. 
 • Geen aansluitkosten. U betaalt alleen het abonnement. (Er is dus geen coöperatiebijdrage van € 250,-)
 • U krijgt als nieuwe abonnee zelf  €25,-*.
 • U steunt lokale verenigingen als u zich via bovenstaande links aanmeldt. VV Waskemeer (voetbal), SVW (volleybal) en het Dorpshuis ’t Âld leger ontvangen per inschrijving € 50,-*. De €50,- wordt evenredig verdeeld onder de drie genoemde aangewezen verenigingen/stichting. Daarom juichen wij deze actie van harte toe!
 • Let wel: wij willen u nergens toe verplichten, het is en blijft uw eigen keuze.

*De bijdrages worden uitgekeerd als er voldoende deelname is behaald.

Online informatieavond

Onlangs organiseerde DELTA Fiber een online informatieavond over glasvezel en het aanbod. Ook opende ze het Glasvezel Informatiepunt aan de Vaart Zuid Zijde 54A in Appelscha waar je naartoe kunt voor vragen. Heb je de online informatieavond gemist? Geen nood, je kunt deze terugkijken. Klik op deze link: https://vimeo.com/530321832/a7fdf74495
Tijdens deze presentatie van 45 minuten informeert DELTA Fiber je over de voordelen van glasvezel, de toekomstige mogelijkheden en de diverse abonnementen.

Glasvezel informatiepunt

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze voor een telecomaanbieder, abonnement of een andere vraag over glasvezel? De DELTA Fiber-adviseur verwelkomt je in het Glasvezel Informatiepunt. Dit kan op afspraak. Maak een afspraak via het nummer 06 – 38 61 29 07 of via deze link: https://www.deltafibernetwerk.nl/adviesgesprek/glasvezel-informatiepunt/

Je kunt een afspraak maken op:

 • woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur
 • zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Mobiel informatiepunt

Wie liever niet naar Appelscha gaat kan terecht in het mobiele informatiepunt. Deze komt op 7 ,10 en 12 mei in Haulerwijk (parkeerplaats Coop) en op maandagochtend 10 mei in Waskemeer (Willem Kroezestraat).
Alle data van het mobiele informatiepunt:

 • zo 2 mei: Appelscha (parkeerplaats tussen Poiesz en ALDI)
 • ma 3 mei: Appelscha (parkeerplaats tussen Poiesz en ALDI)
 • di 4 mei: Appelscha (parkeerplaats tussen Poiesz en ALDI)
 • vr 7 mei: Haulerwijk (parkeerplaats Coop)
 • za 8 mei: Donkerbroek (parkeerplaats Coop)
 • zo 9 mei: Appelscha (parkeerplaats tussen Poiesz en ALDI)
 • ma 10 mei: Ochtend Waskemeer (Willem Kroezestraat) evt. Middag Haulerwijk (parkeerplaats Coop)
 • di 11 mei: Donkerbroek (parkeerplaats Coop)
 • wo 12 mei: Haulerwijk (parkeerplaats Coop)